Отборите на Херта Берлин и Волфсбург направиха хикс - 0:0 в среща от 28-ия кръг на Бундеслигата. Херта заема десетата позиция с 36 точки, а Волфсбург е на 15-о място във временното класиране с 26 точки в актива си.

И двата отбора имаха възможности за попадение, но така и не успяха да си отбележат, а гостите завършиха с 10 души.

Първият шанс бе за Херта Берлин, когато Ведад Ибишевич стреля опасно с глава в 6-ата минута, но удари греда. В 18-ата бразилецът Вилиам внесе напрежение в наказателното поле на домакините, но защитата на Херта се справи. Отново Ибишевич отправи изстрел към вратата на Волфсбург в 33-ата минута, но ударът му бе блокиран от защитник.

Саломон Калу напредна добре в 37-ата минута и стреля, но вдясно от вратата на гостите. Отново 32-годишният Калу пропусна изгодна възможност за домакините в 48-ата минута.

Волфсбург пък бе близо до гол в 51-ата минута, когато Даниел Дидави стреля от средно разстояние, но не бе достатъчно точен. Вратарят на гостите Коен Кастеелс се прояви с чудесно спасяване в 63-ата минута, а в 73-ата Вилиам надскочи защитата на Херта, не успя да се разпише.

Дейви Селке имаше обещаваща възможност в 79-ата минута, но Кастеелс отново предотврати попадение във вратата на Волфсбург. Три минути преди края на редовното време Никлас Щарк попиля нов шанс за Херта Берлин.

В добавеното време на мача Джошуа Гилавоги получи втори жълт и съответно червен картон и Волфсбург завърши двубоя с 10 души.