Бундеслигата има нов лидер. Тимът на Борусия Мьонхенгладбах окупира върха след 7-ия кръг, възползвайки се от грешните стъпки на лидерите в събота. "Жребчетата" попиляха като домакини тима на Аугсбург с 5:1 и феновете им ще изпитат радостта на първото място. 

Патрик Херман се отличи с две попадения, по едно добавиха Денис Закария, Аласан Плеа и Бреел Емболо, за да оформят погрома. За гостите от Бавария почетното попадение наниза Флориан Нидерлехнер, но това е малка утеха за тях. 

Мачът започна по феноменален начин за домакините. Още при първата си атака те откриха резултата, когато Маркус Тюрам направи хубав пробив до аутлинията, свърна за налитащия Денис Закария и той щеше да скъса мрежата за 1:0. Това се случи във 2-та минута, а шест по-късно всичко приключи. 

Тогава Аласан Плеа направи хубав пробив в наказателното поле и подаде на границата на наказателното поле за свободния Патрик Херман, който с хубав удар в близкия ъгъл на вратаря направи 2:0. Но играчите на Борусия не се спряха дотук. 

Те продължаваха да атакуват и им трябваха само още пет минути, за да оформят класиката. В 13-та минута отново комбинацията Плеа-Херман изведе последния на хубава позиция, този път отдясно в наказателното поле и той пак с удар в близкия ъгъл на стража направи 3:0. 

След тази развръзка домакините поуспокоиха темпото и започнаха да играят за публиката. Те имаха още няколко ситуации, които обаче Ласло Бенеш и Щефан Лайнер пропиляха. Бенеш беше близо до четвъртото попадение в 36-та минута, когато стреля от пряк свободен удар, но вратарят Томаш Коубек се намеси великолепно. 

Но чехът се изложи изключително само три минути след това. В 39-та минута той пропусна под крака си една върната към него топка, Аласан Плеа го догони и отбеляза за 4:0, като отбеляза силния си мач с гол и две асистенции. А почивката дойде при 4:0 за "жребчетата". 

След нея Борусия понамали оборотите и това позволи на гостите малко от малко да живнат. Флориан Нидерлехнер направи няколко пропуска за тях, като четвърт час преди края тресна греда. Той обаче се реабилитира в 80-та минута, когато от близко разстояние направи добавка на един удар и отбеляза почетното попадение за тима си. 

 Но домакините не оставиха нещата така и в 83-та минута Бреел Емболо оформи погрома на 5:1, след като засече добър пас на Патрик Херман и нямаше как да пропусне. Така Борусия Мьонхенгладбах събра 16 точки след 7 кръга и е на две пред следващите преследвачи, които са Байерн, Фрайбург, РБ Лайпциг, Шалке и Байер Леверкузен.