Борусия Дортмунд и Вердер Бремен направиха зрелищно равенство 2:2 и пропуснаха възможността да се доближат до отборите в първата шестица на класирането. Головете за Борусия вкараха Гьотце (9) и Ройс (41), Фридъл (55) и Рашица (7) се разписаха за гостите.
 
Двата отбора започнаха мача във вихрено темпо и си размениха по един гол още в първите 10 минути. В 7-ата минута халфът на Вердер Дави Клаасен изпрати елегантна топка към Милот Рашица, който стреля в долния ляв ъгъл на вратаря Бюрки за 0:1. Само след две минути равенството бе възстановено от Марио  Гьотце, който с глава засече великолепно центриране. Домакините от Дортмунд стигнаха до нова възможност в 18-ата минута, но ударът на Джейдън Санчо бе спасен от вратаря Иржи Павленка. 
 
Вратарят на Борусия Роман Бюрки запази равенството в 32-ата минута, отразявайки опасен шут на Милот Рашица. Страхотната му проява вдъхнови съотборниците му и в 41-ата минута Марко Ройс направи 2:1 за Борусия. Той получи пас от Торган Азар в наказателното поле и с глава отблизо се разписа. Секунди преди почивката Ашраф Хакими (Дортмунд) затрудни максимално Павленка, но вратарят на Вердер се справи блестящо. 
 
Бременци влязоха по-добре във второто полувреме и логично стигнаха до изравняване в 55-ата минута. Пас на Джошуа Сарджънт намери в добра позиция Марко Фридъл и той с глава прати топката в мрежата за 2:2. Голмайсторът можеше да вкара и трето попадение за Вердер в 78-ата минута, но загуби спора с вратаря Бюрки. До края двата отбора не успяха да притеснят сериозно вратарите и логично двубоят завърши без победител.