Временната криза, в която изпадна Байерн в последните си мачове, изглежда е преодоляна. Баварците надделяха, макар и трудно, с 2:1 над силния тим на Байер Леверкузен на своя "Алианц Арена". На трибуните беше новият-стар президент на клуба Ули Хьонес, който беше преизбран на поста в петък с 98%. 

Тиаго Алкантара откри резултата за домакините, но Хакан Чалханоглу набързо изравни. След почивката Матс Хумелс реализира първия си гол за Байерн в Бундеслигата и донесе трите точки на отбора си. 

Мачът започна двуостро с хубави атаки и към двете врати. По-малко от две минути след началния сигнал удар на Адмир Мехмеди от гостите мина на сантиметри встрани от вратата. 

Домакините пък отговориха с опасен изстрел на Томас Мюлер в 9-та минута, като тогава топката също съвсем за малко не намери очертанията на вратата, а това сигурно щеше да означава гол. 

Първото попадение в мача падна в 30-та минута. Тогава след едно центриране Филип Лам стреля опасно от наказателното поле, но вратарят Бернд Лено изби. Топката обаче стигна на главата на Тиаго Алкантара и той я прати в мрежата за 1:0. 

Но тази радост на домакините не трая дълго. Само пет минути след това Хакан Чалханоглу и Юлиян Бранд направиха страхотно двойно подаване, при което турчинът беше изведен сам срещу вратаря и с бомбен шут прониза мрежата за 1:1. 

При този резултат дойде и почивката, а развръзката в мача дойде след нея. В 56-та минута след един корнер Матс Хумелс беше оставен непокрит в наказателното поле и с удар с глава от около 9-10 метра буквално простреля Лено за 2:1. 

До края "аспирините" се хвърлиха бясно напред в търсене на изравняването. И бяха изключително близо до това в 82-та минута. Тогава Кевин Фоланд прехвърли излезлия да го пресрещне Мануел Нойер и се озова сам срещу вратата. В последния момент ударът му с глава излезе в аут, но претендираше за дузпа за нарушение на бягащия с него Хумелс. 

Реферът не даде такава, а до края на мача още на два пъти си замълча при претенциите за най-тежкото наказание от страна на играчите на Леверкузен. В крайна сметка повече голове не паднаха и Байерн се поздрави с успеха. 

Така баварците събраха 27 точки, на три зад лидера РБ Лайпциг. Противникът им пък продължава да изживява тежки моменти и да крета в средата на таблицата с 16 точки на деветата позиция заради поредната си минимална загуба.