Айнтрахт стигна до важен успех в дербито с Борусия Дортмунд от 12-ия кръг на Бундеслигата. Домакините от Франкфурт надделяха с 2:1 и по този начин изпревариха съперника си на третата позиция на класирането и се изравниха по точки с шампиона Байерн, който играе по-късно в събота. 

Развръзката в този мач дойде след почивката, като домакините поведоха чрез Шаболч Хущи, но Пиер-Емерик Обамеянг изравни 12 минути преди края. Но в следващата атака Харис Сеферович възстанови преднината на тима си, а с това сложи и точка на спора. 

Иначе първата част започна равностойно, с лек превес на гостите. Те имаха и първия шанс в мача за гол, като в 17-та минута Андре Шюрле стреля от изгодна позиция, но стражът на домакините изби. 

Малко след това шанс се откри и пред Пиер-Емерик Обамеянг, който преодоля със слалом цялата защита на съперника и дори залъга и вратаря, преди да стреля, но топката мина на сантиметри в аут. 

И в крайна сметка повече чисти положения, съответно и голове, в първите 45 минути нямаше и развръзката остана за втората част. А тя започна феноменално за Айнтрахт. Още секунди след началото ѝ публиката във Франкфурт полудя от радост. 

В 46-та минута прекрасна контра завърши с перфектно пронизващо подаване на Тимъти Чандлър около дузпата към Шаболч Хущи, като ударът на унгареца беше истински кинжал в мрежата на Дортмунд - 1:0. 

Вестфалците тръгнаха смело напред в търсене на поне частичния обрат. И стигнаха до така необходимото попадение в 77-та минута. Тогава Усман Дембеле проби по десния фланг и центрира перфектно на главата на Пиер-Емерик Обамеянг, който въпреки че беше на около 10 метра от вратата, прониза вратаря за 1:1. 

Но радостта на момчетата на Томас Тухел не трая дълго. Още в следващата атака топката стигна до Харис Сеферович пред наказателното поле, той стреля слабо от около 19-20 метра, топката се търкулна в ъгъла на вратаря Роман Вайденфелер, но той не се намеси добре и тя влезе в мрежата му за 2:1. 

В крайна сметка повече голове в този мач не паднаха, а в продължението Дембеле удари и гредата за Борусия, но това беше всичко. Така Айнтрахт триумфира и излезе на третата позиция с 24 точки, колкото има и Байерн. Дортмунд вече е шести с 21. 

Резултати от ранните мачове в Бундеслигата от събота: 

Кьолн - Аугсбург 0:0

Айнтрахт - Борусия Д 2:1

Хамбургер - Вердер 2:2

Инголщад - Волфсбург 1:1

Борусия М - Хофенхайм 1:1