Байерн се измъкна сух в драматичен мач с РБ Лайпциг и е на осминафинал за Купата на Германия. Баварците изхвърлиха съперника си след изпълнение на дузпи, но трябваше да изхабят много нерви, за да се зарадват накрая. 

В редовното време и продълженията мачът завърши 1:1, като момчетата на Юп Хайнкес трябваше да наваксат изоставане от останалия с десет души съперник. Героят с попадението си беше Тиаго Алкантара, а при дузпите всички петима на баварците се разписаха и така класираха тима си напред. 

Двата тима направиха страхотен мач, в който всяка минута си заслужаваше. Роберт Левандовски и Йосуа Кимих изпуснаха изгодни положения за гостите в началото, а Марсел Забицер не можа да оползотвори хубава атака за домакините. 

Първата истинска възможност обаче дойде в 28-та минута и тя беше за "червените бикове". Тогава Жан-Кевин Огюстен се озова на стрелкова позиция и макар да не изстреля по най-хубавия начин топката, тя летеше опасно към мрежата. Вратарят Свен Улрайх обаче се справи. 

До почивката имаше още един страхотен шанс за домакините. В 36-та минута Емил Форсберг изпълни по страхотен начин пряк свободен удар, но щеше да счупи горната греда - гол така и не падна. 

Огюстен имаше още една възможност за тима си до почивката, но пак не беше точен и в крайна сметка първото полувреме завърши без отбелязани попадения. Развръзката остана за следващите впоследствие над 75 минути. 

Амбициите на РБ Лайпциг понесоха тежък удар в 53-та минута. Тогава Наби Кейта си изкара най-глупавия възможен втори жълт картон. Бъдещият играч на Ливърпул задържа за гащетата в центъра на терена Роберт Левандовски и съвсем заслужено видя червения цвят на картона. 

И въпреки че бяха в намален състав, домакините първи нанесоха своя удар. В 67-та минута Юсуф Поулсен финтира Джером Боатенг на границата на наказателното поле и потърси съприкосновението - дузпа. От 11-те метра Емил Форсберг прониза мрежата за 1:0. 

Всичко това дойде веднага след пропилян шанс на Роберт Левандовски да се разпише от чиста позиция, което беше и първото толкова сериозно положение за Байерн в тези минути. А след инкасираното попадение баварците не се бавиха дълго с отговора. 

Грешникът за дузпата Боатенг се реабилитира само пет минути по-късно. В 73-та минута той пусна страхотен пас към Тиаго Алкантара, прехвърляйки цялата защита на домакините. Бившият играч на Барселона засече топката и препарира вратаря за 1:1. 

До края на редовното време инициативата беше изцяло за гостите, които обаче пропуснаха да решат всичко в 90-те минути. Тиаго беше най-близо до попадението в 80-та минута, но перфектният му удар към долния ляв ъгъл на вратата беше отразен по още по-страхотен начин от вратаря. 

В крайна сметка попадения не паднаха в редовното време и последваха продължения. Отново Байерн беше по-активният отбор в допълнителните минути и търсеше развръзката преди лотарията на дузпите. 

В 100-та минута на двубоя всичко можеше на практика да свърши. Тогава отново Тиаго Алкантара беше намерен със страхотно центриране при една бърза атака на баварците и стреля мощно, но вратарят на Лайпциг изби. Последва добавка от играча на гостите, но пак стражът беше на мястото си и осуети попадението. 

В началото на второто продължение отново Байерн беше близо до попадението. В 107-та минута на битката Роберт Левандовски засече с глава поредното страхотно центриране от фланга, но топката мина на няколко сантиметра над вратата. 

РБ Лайпциг можеше да нанесе съкрушителния си удар в 114-та минута, но тогава попадението на Тимо Вернер беше отменено заради засада и равенството се запази. Всичко отиваше към дузпи. 

И именно това се и случи, след като двата тима така и не успяха да се затруднят, камо ли да си отбележат голове, в оставащите минути до края на продълженията и развръзката дойде с изпълненията от 11-те метра. 

При тях всичко вървеше без грешка до десетата дузпа, когато звездата Тимо Вернер пропусна за домакините и така Байерн прескочи това изключително тежко препятствие и вече е на осминафиналите. 

Всички резултати от 1/16-финалите за Купата на Германия: 

Падерборн - Бохум 2:0

Веен Висбаден - Шалке 1:3

Фортуна Дюселдорф - Борусия Мьонхенгладбах 0:1

Байер Леверкузен - Унион Берлин 4:1

Швайнфурт - Айнтрахт Франкфурт 0:4

Магдебург - Борусия Дортмунд 0:5

Майнц - Холщайн Кил 3:2 сл. пр.

Гройтер Фюрт - Инголщад 1:3

Оснабрюк - Нюрнберг 2:3

Херта - Кьолн 1:3

Кайзерслаутерн - Щутгарт 1:3

Волфсбург - Хановер 1:0

Ян Регенсбург - Хайденхайм 2:5

Вердер - Хофенхайм 1:0

Фрайбург - Динамо Дрезден 3:1

РБ Лайпциг - Байерн 1:1, 4:5 сл. д.