Най-слабият отбор в Бундеслигата в момента Кьолн намери начин да се отблагодари на феновете си за подкрепата. "Козлите", които все още нямат победа в първенството и в групите на Лига Европа, се класираха за 1/8-финалите на Купата на Германия. 

Това стана след успех в Берлин над друг представител на елита - Херта. Гостите надделяха с 3:1 и ще са част от 16-те най-добри отбора в надпреварата, таейки надежди за изкупление чрез нея. 

Този мач се разви перфектно за Кьолн. Тимът поведе с гол в 35-та минута на Симон Цолер, който засече подаване на Серу Гираси пред вратарското поле и не остави шанс на вратаря. До този гол се стигна след ужасяваща грешка на защитата на Херта. 

Още до почивката резултатът набъбна на 2:0 в полза на "козлите". Тогава Милош Йойич центрира от корнер и Доминик Марох се разписа, изпуснат във вратарското поле. Това се случи в 43-та минута. 

В 65-та минута резервата Кристиан Клеменс сложи точка на спора с третия гол за гостите, а четири минути по-късно Никлас Щарк само върна един гол за Херта, но нищо повече. В края гол на Серу Гираси дори беше отменен заради засада, иначе успехът на Кьолн можеше да е и още по-убедителен. 

Успех със същия резултат записа и Щутгарт в гостуването на Кайзерслаутерн. Лукас Спалвис даде аванс на "лаутерите" още в 7-та минута, но в 20-та Даниел Гинчек изравни от дузпа. 

Развръзката дойде в средата на втората част. В В 66-та минута Шадрак Аколо даде аванс на "швабите" за първи път, а пет минути след това Симон Тероде сложи точка на спора и оформи крайното 3:1. 

Резултати от ранните мачове в сряда за Купата на Германия: 

Херта - Кьолн 1:3

Кайзерслаутерн - Щутгарт 1:3

Оснабрюк - Нюрнберг 2:3

Волфсбург - Хановер 1:0