Без изненади преминаха ранните битки от вторнишката програма на 1/16-финалите за Купата на Германия. В тях фаворитите от Бундеслигата взеха своето срещу по-слабите си съперници. 

Най-завързан беше мачът между Байер Леверкузен и втородивизионния Унион Берлин. "Аспирините" надделяха над бившия тим на Георги Василев, с който той стигна и до финал в турнира в началото на века, с 4:1 след късна развръзка на собствения си стадион. 

Иначе мачът започна перфектно за елитния тим. В 36-та минута Адмир Мехмеди намери Юлиан Брандт пред наказателното поле, той навърза защитата на домакините и с външен фалц откри резултата. 

Но гостите изравниха веднага след подновяването на играта. Филип Хозинер стигна до една центрирана в наказателното поле топка и свърна към точката на дузпата за Денис Даубе и той с прецизен удар в ъгъл препарира вратаря за 1:1.

В 58-та минута обаче домакините пак излязоха напред в резултата. Тогава Лукас Аларио стреля от наказателното поле, вратарят на Унион изби с крак, но право на главата на аржентинеца и той го прехвърли за 2:1. 

Всичко в тази битка приключи в 89-та минута, когато бразилецът Вендел от дузпа направи 3:1 и пречупи тима от столицата. На всичкото отгоре Унион остана и с човек по-малко в продължението, когато Щефан Фурстнер получи втори жълт картон за нарушение пред наказателното поле. От прекия свободен удар Чарлес Арангис се разписа за крайното 4:1 и сложи точка на спора. 

Далеч по-лесно беше на Шалке срещу третодивизионния Веен. "Кралскосините" надделяха с 3:1 над съперника си като гости и са на 1/8-финал. А всичко в този мач беше решено още преди почивката. Между 26-та и 30-та минута те реализираха две попадения, с което убиха всякаква интрига. 

И за двете асистенциите бяха на Бастиан Ошчипка, а в мрежата топката набутаха Франко ди Санто и Гуидо Бургщалер. Алф Минцел си вкара автогол от състава на Веен в 53-та минута и всичко свърши. Все пак честта на третодивизионния тим беше спасена от Давид Блаха с гола му в 76-та минута, с което беше оформено крайното 1:3. 

Най-завързан беше мачът на Борусия Мюнхенгладбах с Фортуна Дюселдорф. Елитният тим спечели с 1:0 като гост с попадението на Торган Азар в 52-та минута. Домакините обаче изпуснаха дузпа в 73-та минута, като грешникът беше Нико Гиселман, който не успя да осигури на тима си поне продължения. 

Ето и резултатите от ранните мачове във вторник вечерта за Купата на Германия: 

Байер Леверкузен - Унион Берлин 4:1

Веен Висбаден - Шалке 1:3

Фортуна Дюселдорф - Борусия Мьонхенгладбах 0:1

Падерборн - Бохум 2:0