Айнтрахт продължава борбата си за място в Шампионската лига през следващия сезон. Тимът от Франкфурт направи всичко, което зависи от него, за да окупира четвъртата позиция в 27-ия кръг на Бундеслигата. 

Като домакини момчетата на Нико Ковач разбиха с 3:0 Майнц, който е замесен в здрава битка за оцеляването си, а с този резултат никак не си помогна в преследването на своята кауза. 

Мачът започна страхотно за Айнтрахт. Още в 6-та минута тимът поведе с невероятно изпълнение на Кевин Принс-Боатенг, който с мощно воле щеше да скъса мрежата и откри резултата рано-рано. 

Последваха още силни минути за тима от Франкфурт, но Джетро Вилемс изпусна две страхотни възможности. Натискът на домакините обаче даде резултат още веднъж в средата на първата част. Тогава резултатът стана 2:0. 

В 23-та минута Анте Ребич с прекрасен пас намери Лука Йович в наказателното поле, а сърбинът с хладнокръвно отиграване преодоля вратаря, за да отбележи второто попадение за тима си. Така на практика интригата приключи. 

Но това не успокои момчетата на Ковач. Те не спряха да налитат, но редуваха пропуск след пропуск. Анте Ребич направи невероятен пропуск в 37-та минута, а все пак Александру Максим имаше някакви възможност за Майнц, но не ги оползотвори. 

Още до почивката обаче всичко умря като интрига в този двубой. Анте Ребич получи страхотен пас в наказателното поле от Мариус Волф и с прецизен удар в долния ляв ъгъл опъна мрежата за 3:0. Така всичко приключи още преди края на първото полувреме. 

След почивката Айнтрахт се забавляваше на терена. Лука Йович се скъса да пропуска и определено можеше да направи резултата разгромен в пасив на Майнц. Сърбинът имаше поне три 100-процентови шанса, но на два пъти го спря вратарят, а веднъж и напречната греда. 

В крайна сметка домакините се поздравиха с трите точки съвсем заслужено и запазиха четвъртата позиция, поне преди мача на Байер Леверкузен. Те имат 45 в актива си, на една зад втория Шалке. Майнц остава в зоната за плейаута със своите 25 точки. 

Резултати от ранните мачове в събота от Бундеслигата: 

Аугсбург - Вердер 1:3

Айнтрахт - Майнц 3:0

Хамбургер - Херта 1:2

Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 3:3