Отборът на Айнтрахт Франкфурт записа много важен успех над прекия си конкурент за местата даващи право на участие в Шампионската лига догодина. В последен мач от 23-ия кръг на Първа Бундеслига, тимът от Франкфурт се наложи с 2:1 над РБ Лайпциг. Успехът е още по-сладък за домакините, тъй като дойде след пълен обрат на резултата.

Тимът на РБ Лайпциг поведе в резултата след страхотна многоходова атака, която бе завършена от Жеан Кевин Аугустин. Той се оказа на точното място в наказателното поле след пас на Лаймер и с удар от около осем метра порази целта. Аугустин даде преднина на своите в 13-ата минута на мача.

Само девет минути по-късно обаче, футболистите на Айнтрахт успяха да изравнят чрез Чандлър. Той се оказа най-съобразителен в наказателното поле на гостите след разиграване и разбъркване след центриране от корнер.

Окрилени от гола, само четири минути по-късно, домакините удариха отново. Този път Кевин Принс Боатенг засече по отличен начин центиране отляво и направи пълен обрат на резултата.

Втората част на срещата се забави с близо четвърт част заради протест от страна на феновете на домакините. Привържениците на Айнтрахт хвъриха стотици тенис топки към терена, а те трябваше да бъдат отстранени от персонала на стадиона.

Феновете на домакините протестираха от факта, че мачове от Първа Бундеслига се провеждат в понеделник.

След подновяването на играта през втората част, футболистите на Айнтрахт съумяха да запазят крехката си преднина и да запишат изключително важните три точки.

Така тимът от Франкфурт се изкачи на трето място във временното класиране, докато РБ Лайпциг остана пети.