Волфсбург направи крачка към оцеляването си в Първа Бундеслига след победа в първия бараж с третия от Втора Бундеслига Айнтрахт Брауншвайг. "Вълците" надделяха с 1:0 на свой терен и имат малък аванс преди ответния сблъсък в неделя. 

В герой за елитния тим се превърна и голямата звезда на отбора Марио Гомес. Той отбеляза единственото попадение, което може и да се окаже изключително важно за спасяването впоследствие. Таранът беше точен от дузпа. 

Иначе този мач предложи равностойна битка, като чистите положения в началото бяха твърде малко. Мирко Боланд можеше да открие при един от редките шансове за гостите от Брауншвайг, но изстрелът му с глава в 23-та минута мина встрани от вратата. 

Малко след това дойде и развръзката в този двубой. В 34-та минута Густав Валсвик от състава на Айнтрахт игра с ръка и реферът посочи бялата точка. От 11-те метра Гомес беше безкомпромисен и Волфсбург стигна до аванса си от 1:0. 

След почивката домакините имаха още шансове да се разпишат и да направят ответния сблъсък далеч по-лесен за себе си. Но Даниел Дидави направи невероятен пропуск в 50-та минута, а след това в течение на мача Гомес и Луис Густаво не можаха да се разпишат. 

Айнтрахт нямаше особени шансове да изравни и в крайна сметка запази поне минималното си изоставане за реванша, който ще е в неделя и се очертава да бъде изключително напечен.