Наставникът на Шалке Феликс Магат посъветва стража Мануел Нойер да опровергае слуховете за свой трансфер в Байерн Мюнхен и да подпише нов договор с кралскосините, като по този начин да покаже, че парите не са всичко във футбола.

Договорът на германския национал с тима от Гелзенкирхен изтича през 2012 година и той отказва да коментира възможността за нов договор с Шалке поне до лятото.

Ръководството на кралскосините обаче няма друг избор освен да го продаде, иначе може да го загуби като свободен агент след 12 месеца.

„Аз смятам, че той знае много добре колко специално решение за футболния бизнес ще вземе, ако реши да остане в Шалке”, заяви Магат за „Suddeutsche Zeitung”.

„Много малко хора имат подобно положение и такива позиции в своя клуб. Мануел може да развива още, но по този начин ще поеме отговорност към Шалке. Той не може да направи това в Байерн. Там, Мануел ще бъде само един наемник”, добави наставникът.

Магат все пак разкри, че никой от Байерн не е направил официално предложение за услугите на Нойер.

„Кристиан Нерлингер се свърза с мен миналата година и аз му казах, че Мануел не се продава. Що се касаеше до мен, въпросът бе решен. От този момент насам не ме е търсил никой от Байерн”, заяви Феликс Магат.