Шалке трябва да предложи на вратаря си Мануел Нойер огромно повишение на заплатата, ако искат да задържат в своя тим желания от грандове като Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен.

Годишното възнаграждение на 24-годишния капитан на отбора от Гелзенкирхен може да скочи от 2 на 5 милиона евро, според авторитетния „Билд”. Мениджърът на Шалке Феликс Магат потвърди, че през зимната почивка клубът ще води преговори с вратаря, контрактът на когото изтича през 2012 година

„Очевидно е, че искаме да задържим най-добрия вратар в света. Ще бъде добре да съгласуваме нещата, преди да е започнала втората половина от сезона”, коментира Магат.

Нойер, продукт на школата на Шалке, бе една от звездите на Мондиал 2010 в ЮАР през лятото. Немският клуб обаче се притеснява от факта, че слабото представяне на отбора от началото на шампионата може да изкуши вратаря, който иска да играе в Шампионската лига.

В момента кралскосините са четвърти, но отзад напред в таблицата. Байерн са твърдо решени Нойер да наследи в техния тим 36-годишния ветеран Йорг Бут, докато Манчестър Юнайтед търсят качествен заместник на ветерана Едвин ван дер Сар.

Феновете на Шалке път вече стартираха призив в Интернет, като вече имат 2 000 подписа под призива „Ману, дете на Рур, остани”.