Легендата на Байерн Мюнхен Оливър Кан изрази мнение, че отборът му се нуждае от нов вратар от световна класа. Екс-стражът на “баварците” заяви, че именно това може да се окаже решаващо в един финал в Шампионската лига.

Байерн е свързван с трансфер на Мануел Нойер от Шалке, но наставникът Луис ван Гаал харесва младока Томас Крафт и възнамерява да продължи да залага на него като първи избор.

“Клуб като Байерн трябва да има вратар от световна класа. С такъв можеш да спечелиш финал в Шампионската лига,” коментира Кан пред Sport1.

Той сподели, че все още Крафт има много да доказва. “Когато работих с Крафт, той вече се смяташе за голям талант. Но Байерн трябва да помни какво се случи с Михаел Ренсинг. Едно е да си готов да влезеш в игра като резерва, друго - да поемеш цялата отговорност,” каза още Кан.

“За всеки млад вратар е изключително трудно да пази за Байерн, тъй като напрежението е постоянно. Томас Крафт има много талант, но никой не знае все още как ще реагира, когато е поставен под напрежение,” завърши Оли Кан.