Отборът на Байер Леверкузен върна амбициите си за място в зона "Шампионска лига" за следващия сезон. Това стана факт след победата на "аспирините" над Щутгарт с 2:0 като гости и пак Топ 4 е в обсега им. 

Героите бяха Юлиан Бранд и Карим Белараби, които бяха точни в началото на двете полувремена и така посякоха крилете на "швабите". А в интерес на истината, успехът можеше и да е по-убедителен, но вратарят на домакините Пжемислав Титон спаси останалите удари към него. 

А иначе мачът от самото си начало подсказа какво ще се случва в него. Още в 11-та минута гостите поведоха, когато Карим Белараби изработи страхотна ситуация за Юлиан Бранд и той нямаше как да пропусне - 1:0. 

До почивката гостите от Леверкузен имаха още два страхотни шанса да отбележат, като ударите на Бранд и Щефан Кислинг бяха спасени от Титон, съответно в 29-та и 31-та минути. Но и домакините имаха своя шанс. В 41-та минута Тимо Вернер отправи страхотен удар към вратата на противника, но Бернд Лено беше на мястото си и изби. 

Всичко в този мач обаче приключи в 49-та минута. Тогава направилият страхотен мач Карим Белараби получи страхотен пас от Бранд и двамата си размениха ролите, след като първият сега се разписа след асистенцията на втория. 

До края на мача "аспирините" се забавляваха на терена и изпуснаха доста чисти положения, с които можеха да доведат развоя на мача към разгром за "швабите". Бранд пропусна в 57-та минута, а в 65-та Владен Юрченко тресна горната греда. 

После Чичарито и отново Бранд имаха възможности за трети гол, но пак Пжемислав Титон беше непробиваем и в крайна сметка Байер си тръгна за вкъщи с победа със само два чисти гола. 

Благодарение на този резултат "аспирините" вече са шести с 42 точки, с равен актив с петия Борусия Мьонхенгладбах и само на две зад четвъртия Шалке. Щутгарт остава 11-и с 32 точки и е на пет от зоната за бараж за оцеляване, където сега се намира Хофенхайм.