Борбата за последното място в зона Шампионска лига от Бундеслигата се очертава да е много заплетена и в последния кръг. Защото нищо не се реши след битките от 33-то завъртане на надпреварата. 

Байер Леверкузен имаше всички шансове да реши поти 100% интригата за четвъртото място, но допусна изненадващо домакинско равенство срещу Шалке, който вече не се бори за нищо. Така преди последния мач от кръга между Айнтрахт и Майнц, на тази позиция за кратко се изкачи Борусия Мьонхенгладбах, който разби Нюрнберг с 4:0 като гост. 

Волфсбург също можеше да се намеси в тази битка, но беше разгромен в гостуването си на Щутгарт и се прости на практика с надеждите си за Топ 4. "Вълците" не са сигурни и за мястото си в седмицата, така че последният им мач с Аугсбург ще е много напечен. 

Мачът на "БайАрена" можеше да предреши интригата в тази битка, но това не се случи. Въпреки че мачът се развиваше през първата част съвсем по вкуса на домакините. В 31-та минута лошо изчистена топка от защитник на Шалке в наказателното поле падна на волето на Кай Хаверц, който с мощен шут препарира вратаря за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, но след нея "кралскосините" вдигнаха оборотите и играха за честта си. И почти веднага след подновяването на играта стигнаха до равенството. В 47-та минута Насим Бужелаб пусна страхотен пас по конец, с който изведе Гуидо Бургщалер зад защитата. Той напредна и с прецизен изстрел прониза мрежата за 1:1. 

Всичко можеше да свърши в 53-та минута, когато гостите получиха право да изпълнят дузпа, но Даниел Калиджури не успя да преодолее вратаря. Така в крайна сметка двубоят завърши наравно 1:1 и интригата за Топ 4 се заплете още повече. 

След тази развръзка Байер Леверкузен събра 55 точки, но е с два гола по-лоша голова разлика от четвъртия Борусия Мьонхенгладбах, който е със същия точков актив. А "жребците" стигнаха до по-доброто си голово отношение след погром над изпадналия Нюрнберг с 4:0 на неговия стадион. 

Там голове нямаше почти час от началото на мача, но след като Йосип Дръмич се разписа в 56-та минута след хубав пас на Йонас Хофман, пред вратата на домакините се изви истинска буря. Лукас Мюл си вкара автогол в 63-та минута, а две минути по-късно и Торган Азар беше точен, за да оформи класиката след точен пас на Ибрахима Траоре. 

Азар направи страхотна асистенция за Денис Закария в 80-та минута, за да бъде оформено крайното 4:0 и да бъде сложена точка на спора и да изкачи Борусия Мьонхенгладбах на четвъртата позиция, макар и все още временно. 

Така последният кръг в Бундеслигата ще е крайно любопитен и интригуващ около зона Европа, а не само за Шампионската лига. Защото за седмата позиция с шансове са освен Волфсбург, загубил тежко в Щутгарт с 0:3 и останал с 52 точки, така още Хофенхайм с 51 и Вердер с 50. "Бременските музиканти" се закачиха на този влак в последния момент, като биха именно Хофе с 1:0 в 33-ия кръг. 

Ето и какво се случи в 8-те съботни мача от 33-ия кръг на Бундеслигата: 

Аугсбург - Херта 3:4

Байер Леверкузен - Шалке 1:1

Борусия Дортмунд - Фортуна Дюселдорф 3:2

Хановер - Фрайбург 3:0

Хофенхайм - Вердер 0:1

Нюрнберг - Борусия Мьонхенгладбах 0:4

РБ Лайпциг - Байерн 0:0

Щутгарт - Волфсбург 3:0