Байер Леверкузен победи с 4:1 Аугсбург в гостуването си от 31-ия кръг на Бундеслигата. “Аспирините” записаха трета поредна победа на сметката си и отново са в битката за зона “Лига Европа”.

В 12-ата Аугсбург поведе, след като Кевин Дансо вкара с глава след подаване от корнер. Радостта на домакините обаче бе твърде кратка. само три минути по-късно резултатът бе изравнен. Чарлес арангис изведе Кевин Фоланд на скорост и той с удар под гредата вкара красив гол за 1:1.

В 48-ата минута Кевин Фоланд центрира отляво към Кай Хавертц, който с едно докосване прехвърли вратаря за 1:2. В 57-ата минута за втори път ВАР бе в ущърб на Байер. Кевин Дансо си вкара автогол, който обаче не бе зачетен.

В 60-ата минута все пак падна и трети гол за “Аспирините”. Силен удар на Юлиан Брант от фаул бе спасен от вратаря, но при добавката Джонатан Та бе точен за 1:3. Брант в 90-ата минута оформи крайното 1:4, завършвайки хубава контраатака на своя тим.

Така Байер Леверкузен излезе на 6-ото място във временното класиране с актив от 51 точки. Аугсбург пък се намира на 14-ата позиция с 31 точки.