Един от малкото родни треньори в Германия Илия Груев изрази увереност, че ще помогне на отбора си Дуисбург да се спаси от изпадане. "Зебрите" в момента са последни в класирането, но в последните си три мача са непобедени и запазиха шансове да оцелеят. 

Затова родният специалист беше потърсен от водещото издание "Билд", което потърси рецептата на добрите резултати на тима напоследък. Той разкри и с кого поддържа връзка от бившите си колеги, с които е работил досега.

"Никога не е късно, за да се борим за спасение. Отборът ни стигна до няколко важни резултата, с което си спечелихме уважението на съперниците. Наясно съм какви са целите пред отбора, ситуацията е трудна, но ние ще се борим. Все пак хората точно това очакват от нас."

"Аз лично никога не се предавам и ще се боря докрай. Ще направя всичко възможно да спася отбора, колкото и да са малки шансовете за това. Поддържам контакт с бившите си колеги Красимир Балъков, Лотар Матеус и много други. Всички те ми оказват подкрепа в тази битка", сподели Груев пред "Билд".