Илия Груев изрази огромната си радост, след като воденият от него отбор на Дуисбург победи Унион Берлин с 2:1 в мач от на Втора Бундеслига и по този начин "зебрите" запазиха шансовете си за спасение.

Груев призна, че победата в двубоя с Унион е скъпоценна и е показа, че отборът му е жив. Той увери, че нагласата в тима е за борба до последно.

"Съзнателно първото играхме по-дефанзивно, защото знаехме, колко са силни Унион в офанзивен план. Целта беше да сме стабилни в дефанзивен план и да използваме всяка възможност да сме опасни в предни позиции", сподели Груев на пресконференцията след двубоя. 

"Имахме 2-3 контра атаки и няколко стандартни ситуации. Полувремето като цяло бе равностойно, след това през втората част предприехме повече рискове. И в една изобщо не толкова опасна ситуация допуснахме дузпа, това беше тежко."

"Вярвам на моя отбор, важно беше, че последните 2-3 седмици си казвахме "Никога няма да се предадем" и го направихме. Говоря за последните два мача и днес." 

"Отборът има страхотен морал и много се радвам, че накрая победихме. Това беше много важно за нас и за нашите фенове, защото в последните два мача като домакини загубихме. Днес трите точки са знак, че сме живи и са скъпоценни за нас", допълни Груев.