УЕФА сериозно ще трябва да помисли дали да не направи така догодина, че натрупаните картони за финала да не важат, след като тази година финалистите в Шампионската лига ще бъдат сериозно осакатени по административен път за битката за трофея на 19 май в Мюнхен.

След като четирима от основните играчи на Челси изгоряха след полуфинала с Барселона, снощи и трима футболисти на Байерн Мюнхен, който бяха титуляри в триумфа срещу Реал Мадрид, се простиха с мечтата си да играят на финала.

Суперсблъсъкът на Алианц Арена ще пропуснат Холгер Бадщубер, Давид Алаба и Луис Густаво, след като получиха нови жълти картон в 120-минутната битка на Бернабеу.

Припомняме, че от Челси, също поради натрупани жълти картони няма да играят Рамирес, Бранислав Иванович и Раул Мейрелеш, както и капитанът Джон Тери, който бе изгонен на Камп Ноу с директен червен.

Така финалът на Шампионската лига ще изгуби голяма част от блясъка си, след като двата тима няма да могат да използват почти половината си титулярни играчи поради санкции от УЕФА и контузии.