Байерн Мюнхен постигна своята мечта и ще играе в Мюнхен на финала в Шампионската лига на 19 май! След изключителна драма и дузпи баварците отстраниха Реал Мадрид в полуфиналния реванш пред пълните трибуни на „Бернабеу“. В редовното време испанците стигнаха до успех с 2:1. Така след общ резултат 3:3 двата тима отидоха на продължения, в които нови попадения не паднаха. При дузпите, големите за Реал – Кристиано, Кака и Серхио Рамос пропуснаха. За немците в грешници се превърнаха Тони Кроос и Филип Лам, но в крайна сметка Бастиан Швайнщагер прати немците на финала срещу Челси.

Двата отбора направиха истински гладиаторски сблъсък, показаха равностойна и коректна игра. В редовното време Кристиано Роналдо бе точен в 6-та, от дузпа, и 14-та минути. За гостите Ариен Робен се разписа в 26-та минута също от дузпа.

Една промяна в състава на Реал направи Жозе Моуриньо от този, с който победи Барселона – отляво на отбраната започна Марсело, на мястото на Фабио Коентрао.

За немците пък само трима от титулярите при успеха над Вердер през уикенда оцеляха – Мануел Нойер, Луис Густаво и Бастиан Швайнщайгер.

Срещата започна вихрено, а още в 3-та минута Реал пропусна отлична възможност, след като Анхел Ди Мария намери в наказателното поле Сами Кедира, той стреля, но право в ръцете на Мануел Нойер.

Дузпата за Реал пък дойде в 5-та минута. Давид Алаба игра с ръка в наказателното поле и домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Анхел Ди Мария стреля от движение, Алаба се хвърли пред него, но отклони топката с ръка, макар и неволно. От бялата точка Кристиано Роналдо реализира хладнокръвно за 1:0.

ВИДЕО: Драма, драма и пак драма! Байерн стигна мечтания финал в Мюнхен!

източник: снимки: Reuters

След попадението играчите на Юп Хайнкес бяха по-активни, а две минути след гола Ариен Робен направи невероятен пропуск. Холандецът не успя да засече добре центриране на Алаба, и вместо от един метър да вкара, прати топката над напречната греда. В 12-та минута Франк Рибери също имаше отлична възможност да довкара след отбит удар на Марио Гомес, но бе изпреварен от бранител в бяло.

Домакините удвоиха преднината си в в 14-та минута. Месут Йозил изработи ситуацията, която бе завършена отново от Роналдо. Немският национал намери португалеца и той от границата на наказателното поле вкара за 2:0. Останаха съмнения за засада на Роналдо при пас на Йозил.

ВИДЕО: Драма, драма и пак драма! Байерн стигна мечтания финал в Мюнхен!

източник: снимки: Reuters

В 26-та минута и гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Пепе извърши нарушение срещу Марио Гомес в наказателното поле. Зад топката застана Ариен Робен, който реализира за 2:1, а Икер Касияс бе изключително близо до това да спаси.

ВИДЕО: Драма, драма и пак драма! Байерн стигна мечтания финал в Мюнхен!

източник: снимки: Reuters

Малко по-късно Карим Бензема имаше възможност да се разпише – в 30-та минута, след като стреля отляво по нападението в наказателното поле, но топката мина на сантиметри покрай левия стълб на Нойер. Три минути след това и Марио Гомес имаше възможност да реализира, но ударът му бе избит от Касияс. В самия край на първата част Робен имаше отлична възможност да вкарам от фаул от дъгата на наказателното поле, но Икер Касиас с класа изби.

Веднага след почивката по едно положение изпуснаха и двата отбора, чрез Марио Гомес и Карим Бензема. Като цяло през втората част гостите владееха повече топката, но това не даде резултата. Все пак малко преди последния съдийски сигнал за редовното време невероятен пропуск направи Гомес. В 86-та минута той получи в наказателното поле на два-три метра от вратата на домакините, нападателят обаче се замота и вместо да стреля и да реши двубоя, трима бранители в бяло стигнаха до него и му отнеха.

В двете продължения като цяло домакините бяха по свежи на терена, но опасни положения пред двете врати липсваха. Спорна ситуация се разигра в 114-та минута, когато Естебан Гранеро получи жълт картон за симулация в наказателното поле. На повторенията обаче се видя, че Мануел Нойер задържа за фланелката играча на домакините.

ВИДЕО: Драма, драма и пак драма! Байерн стигна мечтания финал в Мюнхен!

източник: снимки: Reuters

В крайна сметка крайният победител трябваше да реши след изпълнения на дузпи.

ВИДЕО: Драма, драма и пак драма! Байерн стигна мечтания финал в Мюнхен!

източник: снимки: Reuters

А те не бяха по-малко драматични. Алаба откри за Байерн, а след него Роналдо не успя да преодолее Нойер. Марио Гомес след това не сбърка, за разлика от Кака, чийто удар също бе спасен от немският национален страж. 2:0 за Байерн! Дойде времето на Касияс, който хвана последователно ударите на Тони Кроос и Филип Лам. Между тях за Реал се разписа Алонсо. Третият грешник за Реал бе Серхио Рамос, който стреля високо над напречната греда. След него Швайнщайгер прати Байерн на финал.

ВИДЕО: Драма, драма и пак драма! Байерн стигна мечтания финал в Мюнхен!

източник: снимки: Reuters

Голмайстори в редовното време:

1:0 Роналдо (д) 6'

2:0 Роналдо 14'

2:1 Робен (д) 27'

Реал Мадрид (4-2-3-1): Касияс – Марсело, Пепе, Рамос, Арбеола – Кедира, Алонсо – Роналдо, Йозил (111'), Ди Мария (75') – Бензема (105')

Резерви: Адан, Коентрао, Албиол, Кака (75'), Гранеро (111'), Калехон, Игуаин (105')

Байерн Мюнхен (4-2-3-1): Нойер – Алаба, Бабщубер, Боатенг, Лам – Густаво, Швайнщайгер – Рибери (95'), Кроос, Робен – Гомес

Резерви: Бът, Рафиня, Контенто, Пранич, Тимусчук, Олич, Мюлер (95')

Съдия: Виктор Касай (Унгария)