Приказката на водения от Павел Дочев третодивизионен Ханза Росток в Купата на Германия приключи по колкото драматичен, толкова и болезнен начин. Източногерманският тим беше на една малка крачка от това да отстрани представителя на Бундеслигата Нюрнберг, но отпадна след изпълнение на дузпи. 

В редовното време битката завърши 1:1, двата тима си нанизаха по едно поапдение и в продълженията, преди при дузпите нервите на елитните футболисти да се окажат по-здрави и това да им позволи да продължат на 1/8-финалите. 

А драмата беше пълна, защото до 91-та минута Ханза се виждаше с втори скалп на представител на Бундеслигата, след като в предния кръг беше изхвърлил Щутгарт. Паскал Брайер беше дал аванс на тима на Дочев в 35-та минута, след като беше изведен от Мервей Бианкади сам срещу вратаря и го преодоля за 1:0. 

Но с последния си удар в редовното време Нюрнберг изравни. На терена беше влязъл бившият играч на Лудогорец Върджил Мисиджан и той имаше участие при гола. Тим Лайболд центрира в наказателното поле, където Вура връхлиташе към топката, но не успя да стреля, а само я отклони за Адам Зреляк, който нямаше как да пропусне - 1:1 и продължения. 

Но храбрите представители на Трета Бундеслига не се предадоха. Те поведоха отново чрез младия Йонас Хилдебранд в 94-та минута, но още преди края на първото продължение Федерико Паласиос-Мартинес изравни отново след втора асистенция на Лайболд. Той беше точен в 103-та минута. 

До края на мача не се случи нищо интересно и всичко се реши при дузпите. Там нервите на Хилдебранд и Кай Булов не издържаха за Ханза, докато всички играчи на Нюрнберг се разписаха и спасиха тима си от резил, класирайки го на 1/8-финалите.