Старши треньорът на Ханза Рощок Павел Дочев логично бе много щастлив след сензационната победа с 2:0 над Щутгарт в първия кръг за Купата на Германия.

Българският специалист призна, че тимът му е имал късмет и е използвал перфектно грешките на съперника, но в същото време уточни, че само с късмет няма как да победиш отбор от класата на "швабите".

"Имахме късмет, бяхме много ефективни, от друга страна трябва да поздравя отбора, борихме се добре, защитавахме се добре. Надявах се да играем малко по-чист отбор, но срещу силния Щутгарт това не беше лесно", заяви Дочев.

"Прекалено рано губехме топката, не пресирахме. Използвахме перфектно две грешки. Не мога да кажа, че е късмет, когато биеш с 2:0 срещу отбор от Бундеслигата, не е вярно, момчетата бяха ефективни, страхотна атмосфера на стадиона. Много съм щастлив, защото в Купата няма значение дали си играл добре. Комплимент за отбора. Радвам се, че продължаваме напред и успяхме да се порадваме с отбора. Пожелавам всичко най-добро на Щутгарт в първенството."

"След мача изтичах в съблекалните, защото имах нужда от спокойствие", допълни Дочев.

Павел Дочев