Хамбургер ШФ постигна изключително ценна победа в борбата си за оцеляване в Бундеслигата. В мач от 23-ия кръг тимът от Хамбург победи с 1:0 Херта Берлин.

Мачът не се отличи с особено качество, но момчетата на Маркус Гиздол търсеха победата по-силно и в крайна сметка успя да стигне до успеха.

Единственото положение през първото полувреме бе в 19-ата минута, когато Николай Мюлер стреля опасно от границата на наказателното поле, а Руне Ярщайн спаси по блестящ начин.

Мачът отиваше към нулево реми, но в 77-ата минута усилията на домакините се оползотвориха. След продължителна атака топката бе върната в наказателното поле към Арън Хънт, който мигновено подаде към Албин Екдал, който на свой ред успя да реализира с перфектен изстрел.

Със спечелените три точки Хамбургер ШФ остана на 16-о място, което дава право на участие в плейоф за оставане в елита. Тимът на Гиздол обаче вече е с равен точков актив с Волфсбург и само на 2 точки зад Вердер Бремен.

Херта пък записа грешна стъпка в борбата си за място в зона Шампионска лига. Берлинчани са пети с 37 точки, на 4 зад Хофенхайм.

Айнтрахт продължи пропадането в Бундеслигата