Само до преди няколко кръга Айнтрахт Франкфурт изглеждаше със солидни шансове за участие в Шампионска лига през следващия сезон. В последните си мачове обаче „франките” определено изпуснаха парата, а в неделя продължиха с пораженията – 1:2 като домакини на Фрайбург.

За Айнтрахт това бе четвърта поредна загуба, а след нея тимът е на шесто място с 35 точки, на 6 зад топ 4. Фрайбург пък е на осма позиция с 33 точки.

Иначе двубоят започна отлично за домакините, които откриха в 12-ата минута чрез Бранимир Хъргота. Малко след това Дани Блум можеше да вкара и втори гол за своя отбор, но вместо това гостите стигнаха до изравняване. В 25-ата минута Николас Хофлер подаде към Флориан Нидерлехнер, който вкара за 1:1 с удар от близко разстояние.

В 59-ата минута отново Нидерлехнер се погрижи за пълния обрат, възползвайки се от асистенция на Винченцо Грифо, след който бе точен за 2:1.

В последните секунди на двубоя Алекс Майер изпусна добра възможност за изравняване и така Айнтрахт допусна поредната загуба.