Поредна демонстрация на невероятна мощ направи Байерн Мюнхен. В мач от кръг на Бундеслигата баварците разгромиха клетия отбор на Хамбургер ШФ с невероятното 8:0!

Гостите бяха тотално безпомощни на „Алианц Арена“, а в същото време домакините правеха каквото си искат на терена и в крайна сметка стигнаха до феноменалните осем гола.

Най-резултатен за успеха бе Роберт Левандовски с хеттрик, влезлият като резерва Кингсли Коман се отчете с две попадения, а по един гол добавиха Артур Видал, Дейвид Алаба и Ариен Робен.

Всичко започна в 17-ата минута, когато Томас Мюлер върна хитро назад към Видал, който с плътен шут по земята откри резултата.

Малко след това Левандовски можеше да удвои, но ударът му отблизо удари гредата. Все пак в 24-ата минута полякът бе точен след попадение от дузпа.

Отновно той реализира в края на първото полувреме. Мюлер подаде по земя към Коста, неговият удар бе спасен, но топката попадна в нападателя, който с удар от воле вкара за 3:0.

В 54-ата минута Лева вече бе оформил своя хеттрик. Голяма заслуга имаше Робен, който асистира с технично изпълнение с пета, след което полякът реализира с диагонален шут.

В 56-ата минута нова страхотна отборна комбинация се погрижи за петия гол. Левандовски подаде към Мюлер, който без да гледа и без капка егоизъм отклони за Алаба, за когото остана просто да чукне в опразнената врата.

В 65-ата минута бе ред и за гол на влезлия като резерва Коман, който се възползва от далечен пас на Хумелс и с удар покрай Рене Адлер реализира първия си гол през сезона. Отново той с изстрел от воле от границата на наказателното поле вкара за 7:0 в 69-ата минута.

Край на мъката за Хамбург сложи Робен с гол в типичния си стил, навлизане в наказателното поле отдясно към вътрешността и удар в далечния ъгъл.

Така баварците отбелязаха по най-добрия начин мач №1000 като старши треньор за Карло Анчелоти.

Големият преследвач на Байерн РБ Лайпциг също постигна победа – 3:1 срещу Кьолн. С трите точки се поздрави и Борусия Дортмунд, който победи с 3:0 Фрайбург като гост.

Байер Леверкузен допусна поражение с 0:2 от Майнц, а Дармщад загуби с 1:2 от Аугсбург.