Направилият един от най-слабите си сезони тим на Хамбургер все пак успя да избегне изпадането. Това стана след много мъка и в плейофа за Бундеслигата с Гройтер Фюрт.

Северняците завършиха мача с третия във Втора Бундеслига 1:1 на неговия терен. Така с повече отбелязани голове на чужд терен Шпортферайн остава в елита. Така т 1963 година, когато е основана Бундеслигата, Хамбургер остава единственият тим, който не е изпадал в по-долна дивизия.

Така ценното попадение за Хамбургер падна в 14-ата минута. Тогава Пиер-Мишел Ласога с глава засече центриране от корнер на Рафаел ван дер Ваарт и откри резултата.

Малко преди това пък Хакан Чалханоолу тресна гредата на вратата на Гройтер Фюрт. Този резултат се запази и до почивката.

След нея северняците бяха направо неузнаваеми на терена. Те играха суперслабо и логично се стигна до изравняване в 59-та минута. Тогава точен беше Щефан Фюрстнер.

След този гол домакините от Гройтер Фюрт натиснаха мощно и като по чудо не отбелязаха втори гол, който щеше да изхвърли Хамбургер от елита.

Все пак Шпортферайн запази този резултат и остана в Първа Бундеслига. Така тимът е единственият, който все още не е изпадал, въпреки отчайващо слабия си сезон.