Фрайбург се включи с пълни сили в битката за Лига Европа след победа над един от преките конкуренти Кьолн. Бившият отбор на Гара Дембеле надделя с 2:1 на своя стадион и записа важни три точки в актива си. 

Винченцо Грифо даде аванс на домакините след малко повече от половин час игра, но Антони Модест изравни малко по-късно. Около четвърт час преди края Максимилиан Филип се разписа за 2:1 и успехът беше изкован. 

Мачът започна равностойно и двата отбора си разменяха положения като луди. Марк Торехон тресна греда за Фрайбург в 20-та минута, а шест по-късно Кьолн можеше да открие, но ударът на Йонас Хектор не намери целта. 

Гол обаче падна малко след това. В 32-та минута Винченцо Грифо получи една топка в наказателното поле и стреля, получи се рикошет в крака на защитник, благодарение на който вратарят беше прехвърлен със сантиметри и резултатът стана 1:0 за домакините. 

Но малко по-късно гостите изравниха. В 39-та минута Антони Модест направи добавка от 6-7 метра на празна врата, след като удар на Хектор беше избит от вратаря на крака му и за него остана най-лесната задача. 

Самият Модест можеше да направи обрата пълен в полза на "козлите" в 50-та минута, но прекрасният му удар беше спасен с вещина от стража на домакините и равенството 1:1 беше запазено. 

Това беше статуквото до 77-та минута, когато Фрайбург сътвори пълния обрат. Тогава вратарят на Кьолн изби топката след един пряк свободен удар, но право на крака на Максимилиан Филип, който на 2 метра от празната врата не сбърка и отбеляза за 2:1. 

Този резултат се запази до края и Фрайбург взе победата. Така домакините в този мач вече имат 29 точки на сметката си на осмата позиция, с три по-малко от Кьолн, който е на седмата.