Байерн Мюнхен отново не убеди, че е в добра форма преди предстоящите сблъсъци с Арсенал в Шампионската лига, но стори необходимото, за да стигне до четвъртфиналите за Купата на Германия.

На своя "Алианц Арена" баварците победиха Волфсбург с минималното 1:0. В Мюнхен момчетата на Карло Анчелоти доминираха над съперника, но създадоха доста малко за своите стандарти опасни положения.

При едно от малкото такива през първото полувреме, късметът помогна на Диего Коста да вкара оказалото се единствено попадение в мача. В 18-ата минута бразилският национал стреля от границите на наказателното поле, а топката рикошира в крак на футболист в бяло-зелено и направи безпомощен Коен Кастеелс.

В 55-ата минута Тиаго Алкантара, завърнал се в игра след контузия, стреля опасно с глава, но топката мина над напречната греда.

Най-добрата възможност за Волфсбург да изравни се откри пред влезлия като резерва Юнус Мали в 83-ата минута. Халфът пое топката по крерасен начин с гърди, след което от чудесна позиция стреля опасно, но Мануел Нойер внимаваше и боксира.

До края Байерн не позволи на своя съперник да си помисли за изравняване и така си осигури мястото в следващия етап на турнира.

Там е и Борусия Мьонхенгладбах, който победи с 2:0 като гост Гройтер Фюрт след голове на Оскар Вендт и Торган Азар през първото полувреме.

По драматичен начин в турнира остава и втородивизионният Арминия Билефелд, който трябваше да мине през дузпи, за да отстрани аматьорския Астория Валдорф.