Отборът на Фрайбург постигна класическа победа с 3:0 като гост на Хофенхайм. Попаденията в двубоя, изиграл се на “Райн-Некар Арена”, бяха дело на Кристиан Гюнтер, Яник Хаберер и Нилс Петерсен.

Резултатът в срещата бе открит в 11-а минута, когато защитникът на Фрайбург Кристиан Гюнтер достигна прецизно подаване в наказателното поле и шутира превъзходно, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата.

Минути по-късно Ишак Белфодил стреля от ръба на наказателното поле. Топката се запъти към долния ляв ъгъл, но Александър Шволов спаси и не и позволи да го достигне.

В 15-а минута Павел Кадержабек стреля от ръба на наказателното поле. Топката се запъти ниско към центъра на вратата, но вратарят на Фрайбург спаси.

Малко по-късно Лукас Хьолер получи чудесно подаване в наказателното поле и пропусна златен шанс, след като вратарят направи изумително спасяване.

В 30-а минута Нилс Петерсен вкара топката в мрежата на Оливър Бауман, но след като асистент реферът вдигна флага си и главният съдия отсъди засада, попадението бе отменено.

Само 8 минути по-късно резултатът в срещата бе удвоен.  Майк Франц плъзна топката към Яник Хаберер на границата на наказателното поле и той намери долният десен ъгъл на вратата с чудесен удар.

Третото попадение в срещата падна в 59-ата минута, когато Кристиан Гюнтер  подаде на Нилс Петерсен, който от наказателното поле шутира в горната вътрешна страна на мрежата и оформи крайния резултат в двубоя. 

Така „Отборът от Шварцвалд” се изкачи до трета позиция в немската Бундеслига и има 9 точки след четири изиграни мача. Хофенхайм е на 13-о място с актив от 4 точки.