Фрайбург продължава с добрите си игри от началото на сезона. Днес, футболистите на Кристиан Щрайх победиха като гост Фортуна Дюселдорф с 2:1. Роувен Хенингс откри за домакините в 42-ата минута, но само три по-късно Джонатан Шмид изравни. В 64-ата минута Лукас Хьолер изпусна дузпа за гостите, но все пак Джанлука Валдшмит донесе победата на Фрайбург, с гол в 81-ата минута.     

В 38-ата минута Ерик Томи стреля от дистанция, но вратарят на гостите Александер Шволов спаси.

Четири минути по-късно отново Томи центрира в наказателното поле от корнер, а там Роувен Хенингс, с глава, заби топката в горния десен ъгъл – 1:0.

В 45-ата минута Кристиан Гюнтер подаде на Джонатан Шмшд, който леко чукна топката в опразнената врата за 1:1.

Четири минути след началото на втората част Томи стреля с глава, но топката прелетя над напречната греда.

В 63-ата минута гостите получиха дузпа. Голмайсторът за Фортуна Роувен Хенингс повали съперников играч в наказателното поле и след проверка с ВАР съдията отсъди наказателния удар. Лукас Хьолер застана зад топката и стреля в долния десен ъгъл, но вратарят на домакините Закари Стефън усети ъгъла и спаси.

Десет минути по-късно Кенан Карман получи страхотен пас и веднага отправи изстрел от наказателното поле, но Шволов предотврати изравняването. Топката обаче остана в игра  и Карман отново получи шанс за удар, но тази път прати топката над вратата.   

В 81-ата минута Джанлука Валдшмит оформи крайния резултат. Той се измъкна от защитата на домакините и стреля от границата на наказателното поле и прати топката неспасяемо до дясната греда за 2:1.

С победата Фрайбург се намества на третата позиция с 13 точки. Фортуна остават 14-ти с четири. В следващия кръг отборът от Шварцвалд приема Борусия Дортмунд. Фортуна пък гостува на Херта.