Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който е бивш старши треньор на Борусия Дортмунд разкри как е разбрал и какво е почувствал при новината за експлозиите, засегнали автобуса на немския гранд.

Клоп изрази тревогата си и сподели, че ведната след като чул за случилото се, е опитал да събере повече информация.

"Едва ли е важно какво ще кажа аз.... Наистина, наистина труден момент. Просто не знам колко пъти съм бил в този хотел. Познавам пътя много добре. Признавам, че се уплаших за играчите, когато разбрах какво се е случило. Бях уплашен за всички", разкри Юрген Клоп, който бе начело на Борусия в продължение на седем години.

Откровено интервю на Нури Шахин постави въпросителни за УЕФА

"В първия момент не изглеждаше чак толкова сериозно, но после започна да пристига още информация и стана сериозно. Свързах се с някои хора, но не исках да досаждам с глупави въпроси. Последното нещо, за което си помислих, когато разбрах, бе мачът. Да, разбирам двете страни на монетата, трудно е да се вземе решение за мача, но смятам, че ако бяха попитали, всички щяха да кажат мачът да се играе следващата седмица", коментира Клоп.

Намериха съмнителни предмети до стадиона на Борусия

"Гледах мача. Изключително горд съм с Борусия Дортмунд и начина, по който се справиха със ситуацията, с атмосферата, която създадоха. Опитаха да дадат най-доброто от себе си. Но видях лицата на бившите си играчи, видях шока в техните очи", сподели германският специалист.

Треньорът на Борусия: Някой ни пренебрегна и ни накара да играем

"Ще отнеме време да се справят с това. До втория мач има само няколко дни. Смятам, че ако тези, които са взели решението мачът да се играе, бяха в автобуса, нямаше да играят в сряда", добави Юрген Клоп.