Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е категоричен, че целта пред тима му е класиране в Шампионската лига. В момента “мърсисайдци” са на 3-ото място в класирането на Висшата лига и ако успеят да задържат позицията си, влизат директно в групите на най-престижния клубен турнир през следващия сезон.

“Бих се задоволил единствено, ако се класираме за Шампионска лига”, каза Клоп пред “Скай Спортс”.

Германският специалист коментира и гостуването на Уест Бромич в мач от 33-ия кръг на Висшата лига в неделя (16 април).

“Във всеки мач има напрежение. Имаме нуждата да побеждаваме през цялото време. Щастлив съм наистина само когато тимът печели”, допълни 49-годишният наставник.

В същото време топ реализаторът на “мърсисайдци” Садио Мане, който се контузи по време на дербито с Евертън , се очаква да направи силно завръщане в отбора в предсезонната подготовка. Нападателят претърпя операция на менискуса в сряда (12 април).

Оперираха звезда на Ливърпул

“Ще дам всичко от себе си след операцията, за да бъда на терена, колкото се може по-скоро и да бъда даже по-добър от преди”, каза сенегалецът пред официалния сайт на клуба.

Ливърпул търси скромна печалба от Алберто Морено

Ливърпул ще пътува и без полузащитниците Адам Лалана и Джордан Хендерсън, които се възстановяват от травми съответно в бедрото и стъпалото на крака.

Срещата между Ливърпул и Уест Бромич може да гледате пряко по DIEMA SPORT от 15:30 ч.