Наставникът на Борусия Дортмунд Томас Тухел беше крайно разочарован след мача на тима си с Монако от четвъртфиналите в Шампионската лига. Но не толкова от резултата, който беше 3:2 за "монегаските", колкото от факта, че мачът въобще се е играл. 

Всъщност битката на "Сигнал Идуна Парк" трябваше да се състои още във вторник. Но тогава по пътя към стадиона автобусът на вестфалците беше атакуван от терористи и три бомби гръмнаха край него. Защитникът Марк Бартра пострада и беше опериран. И това предизвика недоволството на Тухел. 

"Разочарован съм! И съм разочарован, защото Борусия беше тотално пренебрегнат! Получихме текстово съобщение от УЕФА, че трябва да играем мача си с Монако днес. Някой си в Швейцария решил, че трябва да се появим на терена 24 часа след всичко това!"

"Това е решение, което ни засяга пряко и което ние никога няма да забравим. УЕФА просто нямаше търпение ние да играем. Разбира се, ние не трябва да се предаваме, но всеки трябва да получи достатъчно време, за да се справи със случилото се по собствен начин."

"Не забравяйте, че ние бяхме цел на терористична атака като хора, а не като футболисти. Затова преценихме, че който от момчетата е готов да играе, да дойде, да каже и ще играе. Но тази сутрин на тренировката видях някои играчи, на които въобще не им беше до футбол."

"Иска ми се да имахме повече време да се възстановим психически. Но някой си в Швейцария е решил, че трябва да играем и ние нямаше какво да направим", сподели Томас Тухел след мача.