18-годишният талант Бакери Джата получи най-добрата възможна новина във вторник. Причината: Джата спечели тежката борба с бюрокрацията и различните федерации и получи право да играе за младежкия отбор до 21 години на Хамбургер ШФ.

Джата доби популярност, тъй като е бежанец от Гамбия, който живее в Германия и въпреки че до този момент не бе играл организиран футбол, впечатли по време на проби в Хамбург и получи възможността да облече екипа на германския гранд.

Проблемът обаче бе документален. Вторият отбор на ХШФ играе в Регионаллията, където обаче нямат право да играят състезатели извън Европейския съюз, които имат професионален договор.

Поради същата причина турският нападател Батухан Алтинташ прекара почти целия изминал сезон на трибуните, без да има възможността да играе в мачовете на отбора.

Сега обаче случаят на Джата приключи с хепи енд, след като той получи нужните документи както от Северногерманската, така и от Хамбургската футболна федерация.

В крайна сметка решителен бе фактът, че Джата получи право на престой в Германия до 2019, докогато е и договорът му с Хамбургер ШФ.

Друг важен документ бе разрешението от футболната федерация на Гамбия.

Така Джата още в петък може да дебютира официално за втория тим на Хамбургер ШФ.