Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се извини за критиките си по отношение на физическото състояние на рефера Алан Уайли след равенството 2:2 със Съндърланд.

Шотландецът заяви в изявление, публикувано на сайта на английския шампион:

"Извинявам се на господин Уайли за персоналните си забележки към него, които може да са го злепоставили. Освен това се извинявам на Футболната Асоциация, че дадох публично достояние на възгледите си. Гледайки назад, аз приемам твърденията, че изказах своето мнение по неправилен начин. Никога не искал да внасял медийно напрежение около г-н Уайли. Възнамерявам да му се обадя лично, след като се завърна от почивката си по време на паузата за националните отбори".

В коментар, направен след мача от Висшата лига на Англия, игран на 3 октомври, Фърги критикува остро физическото състояние на Уайли. Шотландецът добави в своето изявление от днес, че никога не е искал да намеква, че Уайли е лош съдия или че рефера се е представил зле. Фъргюстън допълни: "Моето намерение да се изкажа публично бе, че реферите трябва да поддържат ниво и да отговарят на модерните изисквания на играта".