Опитният бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд даде интервю за едно от неделните издания на Острова, в което разкрива какви са тайните не успеха при червените дяволи и вярва, че през тези сезон те могат да спечелят своята 20-а титла на Англия.

„Олд Трафорд е най-добрия стадион в света, където да играеш. Атмосферата, феновете - това е наелектризиращо. Тук съперникът може да поведе с един или два гола, а ние да се върнем в мача и да го спечелим”, заяви Фърди.

„Ние вярваме, че Олд Трафорд е крепост и това за нас е прекрасна основа, върху която да градим. Това никога да не се предаваме идва от мениджъра - той има психиката на победител и иска да печели постоянно. Това се прехвърля на тима.”

„Има толкова много различни мачове, в които сме правили обрати. Например мача с Астън Вила на техен терен. Падахме с 2:0, но взехме точка, благодарение на Федерико Македа и Неманя Видич в последните 10 минути.”

„И двубоя в Блекпул на Блуумфийлд Роуд, където 20 минути преди края също падахме с 2:0 и тогава Дими Бербатов вкара два, а Чичарито един и откраднахме победата.”

„Не можеш да посочиш един играч, който да е над другите, защото ние имаме толкова много различни футболисти. Нямаме един най-добър, По-важно е всеки в състава да играе неговата роля. Когато някой е контузен или наказан, друг идва и дава своя принос.”

„Всички правят това, което се окачва да правят с екипа на Манчестър Юнайтед и това им е работата”, коментира Рио Фърдинанд, опитвайки се да обясни откъде идва постоянството в успехите в тима на сър Алекс Фъргюсън.