Днес ще се изиграят последните мачове в много от шампионатите на Европа.

Испанската Примера дивисион вече намери своя нов шампион в лицето на Атлетико Мадрид, но предстои драматичната развръзка в битката за оцеляване. Един срещу друг излизат Валядолид и Гранада, които са съответно на 19-а и 17-а позиция. Домакините от Валядолид са под чертата на изпадащите, но са само на две точки от днешния си съперник. Дори победа на "лилаво-белите" може да се окаже недостатъчна, ако Осасуна победи в домакинството си вече изпадналия тим на Бетис.

Бундеслигата вече приключи, но днес трябва да се изиграе реванша в баража за място в елита между Гройтер Фюрт и Хамбургер. Първият мач в Хамбург завърши 0:0.

В Италия интрига има само за последната квота за Лига Европа, като изпадащите са ясни - Катаня, Болоня и Ливорно. Шанс за втория по сила евротурнир имат Торино, Парма, Милан, Верона и дори Лацио, но последните два тима трябва да чакат уникална въртележка, за да се окажат печеливши.

Българската А група също приключва днес с мачовете Локо София - Любимец и Лудогорец - Черно море, а в Холандия ще се играе реванш за място в Лига Европа. Грьонинген е домакин след 0:0 в първия мач срещу АЗ Алкмаар.

Така футболна Европа ще притихне в очакване на последното голямо клубно събитие за сезона - финалът в Шампионската лига. Идната събота Реал и Атлетико Мадрид ще определят шампиона на Стария континент, а след това погледите ще се обърнат към Бразилия, където в средата на юни ще започне Световното първенство.