Бъдещето на една от малкото останали големи звезди в Монако Жоао Моутиньо изглежда все по-далеч от клуба. Още през януари той ще се махне, след като вече е подал молба за трансфер, пише вестник "Метро". 

"Монегаските" по принцип нямат нищо против да се разделят с него, но това ще стане само при точната сума. Цената му е 30 млн. евро, като това е с 5 млн. повече от платените за него на Порто през 2013 г. 

Засилен интерес към Моутиньо има от Англия, като основните претенденти за подписа му са Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси. Наддаването се очаква да започне още след отварянето на трансферния прозорец през януари. 

Единственият клуб, в който французите не са склонни да го пуснат, е Пари Сен Жермен. Въпреки че двата клуба няма да са конкуренти за титлата този сезон, "монегаските" не искат да подсилват конкурентите си във Франция със звездите си. 

Тима вече напуснаха Радамел Фалкао и Хамес Родригес, а освен Моутиньо, очаква се да си тръгне и капитанът Жереми Тулалан, а Рикардо Карвальо може да прекрати кариерата си, тъй като в края на сезона ще е вече на 37 години.