Разпродажбата на звездите в Монако ще продължи с пълна сила и през януарския трансферен прозорец. След като през август бяха продадени Радамел Фалкао и Хамес Родригес, сега ще последва и раздяла с Жоао Моутиньо. 

Португалският национал в момента е най-конвертируемият играч на "монегаските" и президентът Дмитрий Риболовлев се надява да вземе 30 млн. евро от продажбата му. Това е с 5 млн. евро повече, отколкото беше купен. 

Според вестник "Екип", шефовете са готови да изслушат и евентуално да продадат всеки от водещите футболисти, стига да има интерес към него. Засега обаче само Моутиньо предизвиква сериозен интерес. 

Самият португалец не е доволен от престоя си на "Луи Втори", защото очакванията му бяха, че ще е част от доста по-амбициозен проект. От това лято обаче Монако започна нова политика и ще разчита на млади момчета, а не на звезди. 

Откакто дойде в Монако, Жоао Моутиньо е изиграл 44 мача, отбелязал е 3 попадения и е асистирал за още 8. Той дойде от Порто през лятото на 2013 г., но изглежда скоро ще си тръгне.