"Звездопадът" в Монако продължава с все по-бързи темпове. След като през лятото "монегаските" бяха напуснати от големите си звезди Радамел Фалкао и Хамес Родригес, а през зимата се очаква раздяла и с Жоао Моутиньо, на път да си тръгне е и капитанът Жереми Тулалан. 

31-годишният халф е обвързан с контракт до края на сезона. Според вестник "Екип", той е имал разговор с ръководството за удължаването му, но е обявил, че иска да се пробва за един последен добър договор в чужбина. 

В момента заплатата му е 180 хил. евро месечно, но в залеза на кариерата си бившият френски национал иска да отиде някъде, където ще взима повече пари. Но не се съобщава кои са кандидатите за подписа му. 

По всяка вероятност Тулалан ще отиде в арабския свят или САЩ, където могат да си позволят да му плащат повече пари на тази възраст. Въпросът пред него е дали да си тръгне през зимата, когато Монако ще вземе някакви пари за него, или да изчака лятото, когато ще е свободен агент.

Според вестника, "монегаските" искат да задържат в редиците си опитните футболисти, сред които са още Димитър Бербатов, Рикардо Карвальо и Андреа Раги. И тримата са с договори само до края на сезона, като предстои обсъждане на най-високо ниво сред ръководителите какво да се прави с тях.