Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи прави всичко, което е по силите му, за да се опита да убеди Неймар да остане в отбора и през следващия сезон.

Информациите за интереса от страна на Реал Мадрид към 26-годишния футболист не спират. Това сериозно притеснява катарските собственици на френския клуб.

Именно това принуди Ал-Келайфи да пътува в понеделник до Бразилия, за да види как протича възстановяването на Неймар след претърпяната от него операция. Президентът на ПСЖ бе в компанията на спортния директор Антеро Енрике.

Ал-Келайфи удължи престоя си в Бразилия в опит да убеди Неймар, че трябва да остане на „Парк де Пренс“.

Проектът на Пари Сен Жермен е изцяло базиран върху бразилската футболна звезда и евентуалната негова загуба ще коства много на целия отбор.

Ал-Келайфи посети и фондацията на Неймар, където бразилецът дава път на много деца, които се намират в затруднено положение. Катарците насърчват страничните занимания на 26-годишния футболист и му помогат да ги развива чрез финансова помощ. През полседните осем месеца във фондацията на Неймар са постъпили много милиони от катарски компании и спонсори.

Nasser & Neymar's father. (13.03.18) #nasseralkhelaifi #psg

A post shared by @ psgfamily on

По този начин от Пари Сен Жермен се опитват да заздравят още повече връзката си с Неймар, която вече надхвърля пределите на футбола.

На посещението си в Бразилия Ал-Келайфи обяви, че от Пари Сен Жермен обмислят да създадат институт на Неймар, който ще бъде позициониран в неговата родина и ще се стреми да оказва помощ на семейства в беда и на деца, които се намират в трудно положение или са останали без родители.

„Мисля, че най-важното нещо са децата. Те трябва да имат надежда в живота. Не всички деца могат да бъдат футболисти, но те са добри мъже, жени и хора. Ние сме длъжни да им помогнем, да помогнем на техните семейства. Ние като представители на Пари Сен Жермен искаме да направим нещо като институт на Неймар в Бразилия. Ние не търсим популярност, публичност или отразяване в медиите, а правим нещо със сърцата си“, коментира Ал-Келайфи.

Неймар пред приятели: Пет месеца в ПСЖ са като пет години

Реал гасне по Неймар, но си има и резервни варианти

Неймар почнал задявката с Реал още докато бил в Барса

Бащата на Неймар: Той има бъдеще в ПСЖ

Спортен гигант помага на Реал с привличането на Неймар

Le Parisien: ПСЖ не може да гарантира оставането на Неймар

Реал готов да продаде Бензема за 50 милиона

Визита на високо равнище за контузения Неймар