Американският спортен гигант Nike ще помага на Реал Мадрид в опитите на „кралския клуб“ да привлече бразилската звезда Неймар, гръмна испанския вестник AS.

В момента Nike и Реал нямат нищо общо, но не е изключено това да се промени съвсем скоро. Технически спонсор на испанския гранд в момента е германският спортен концерн Adidas, чийто договор с клуба е до 2020 година.

Приходите за Реал от Adidas към момента са едва 40 млн. евро на година, което е твърде малка сума, отчитат специалистите.

Според спекулациите в Испания, от Nike са готови да плащат тройно повече, като сумата най-вероятно ще варира от 105 до 155 млн. евро на сезон.

В Мадрид се твърди, че от Nike възнамеряват да осигурят сериозна част от трансферната сума за Неймар, като с това се надяват окончателно да наклонят нещата в своя полза, за сметка на Adidas, чийто договор с Реал ще бъде прекратен.

Пари Сен Жермен ще поиска за голямата си звезда почти двойна сума на тази, която плати на Барселона през лятото. Неймар се превърна в най-скъпия футболист в историята на футбола, като парижани броиха 222 млн. евро.