Звездата на Пари Сен Жермен Неймар да Силва е решен на всяка цена да заиграе в Реал Мадрид, а вестник „Марка” излезе с интересно разкритие в тази връзка. Според мадридското издание, което е силно приближено до „лос бланкос”, първите контакти между бразилеца и клубното ръководство са започнали още докато играчът е бил част от кръвния враг на Реал – Барселона.

Бащата на Неймар: Той има бъдеще в ПСЖ

Изданието от испанската столица твърди, че между европейския клубен шампион и 26-годишният играч има принципна договорка, която е била финализирана по време на церемонията по връчването на „Златната топка” през декември. Тогава бащата на футболиста, който играе и ролята на негов агент, е скрепил основните детайли по сделката. Същата вечер президентът на Реал Флорентино Перес излезе с многозначителното изказване, че „Реал знае как да се грижи за великите си футболисти”.

Спортен гигант помага на Реал с привличането на Неймар

„Марка” твърди, че първият ход на преговорите е направен тъкмо от Неймар през януари 2016 година. Тогава двете страни отново се срещнали на церемонията за „Златната топка” в Цюрих. Бащата на Неймар споделил пред Реал, че синът му е взел решение да напусне каталунския гранд и е склонен да изслуша чужди оферти. Такива дошли от Реал, Манчестър Сити и ПСЖ, а в крайна сметка нападателят подписа нов договор с Барса… и месеци по-късно вече беше играч на парижани срещу умопомрачителните 222 милиона евро.

Сега Неймар вече горко се разкайва за своето решение и признава, че е допуснал грешка с ПСЖ. Той не бил доволен от класата на Лига 1, където считал, че похабява таланта си. На всичкото отгоре той бил в конлфликт с част от съотборниците си, най-вече с аржентинския клан (Анхел ди Мария, Хавиер Пасторе, Джовани Ло Селсо) и централния нападател Единсон Кавани.

Le Parisien: ПСЖ не може да гарантира оставането на Неймар

Макар договорът на Неймар с ПСЖ да е до 2022 година, той иска да играе в Реал Мадрид, а още по-важното, съгласно историята на „Марка” – Неймар не смята отлага напускането си с цял сезон. Антуражът на нападателя настоява трансферът да се случи още след края на сезона. В тази връзка изданието припомня думите на Маркос Мота, адвокат от кликата около острието. През януари юристът заяви: „Мога да гарантирам, че договорът на Неймар не съдържа освобождаваща клауза, нито пък забрана да премине в Реал Мадрид или някъде другаде.”

Проучването на Реал обаче е получило друга информация – че през лятото на 2019 година съгласно същият този договор Неймар може да депозира в клубната каса 222 милиона евро и да разтрогне едностранно. Това се явява важна опция, но и Реал, и Неймар са твърдо решени да действат това лято. „На 26 години играчът вече започва да бърза със стъпването на световния футболен връх, същият, който вече цяла декада си поделят Меси и Кристиано. А той знае, че най-добрият начин да блесне и да постигне мечтата си е с „белия” клуб”, пише „Марка”.

Реал готов да продаде Бензема за 50 милиона

Медията настоява, че Реал е подготвен и за двата сценария. За да подпише сега с Неймар, ще трябва да се акумулират около 300 милиона евро, като най-вероятно голяма част от тези пари ще дойдат след продажби на фигури като Гарет Бейл, Бензема и може би още някой конвертируем играч. Дори и Неймар да не пристигне, така или иначе се готви сериозна чистка в предни позиции, като единствено Роналдо е сигурен за мястото си. По-важното е в случая, че Реал ще се въздържи от закупуването на друг класен атакуващ играч, докато вярва, че има шанс да привлече Неймар в редиците си.

Визита на високо равнище за контузения Неймар

В ПСЖ вече демонстрираха известна нервност по отношение бъдещето на голямата си лятна инвестиция. От клуба изпратиха делегация в Бразилия, начело с президента Насер Ал-Хелайфи, която да провери как върви възстановяването на футболиста след операцията. Френският гранд опита да смекчи ситуацията, настоявайки за това, че пътуването е било планирано от по-рано и няма нищо общо с бушуващите слухове.

Ал-Хеайфи вече направи едно категорично изказване във връзка с Неймар, заявявайки, че футболистът на „2 хиляди процента” няма да отиде в Реал. В случая става дума повече за престиж отколкото за пари, считат от „Марка”. „Шейхът на Катар – Тамим бин Хамад Ал Тани, истинският собственик на ПСЖ, е дал инструкции да не се водят никакви преговори за Неймар при каквито и да било условия. Имиджът и гордостта на Катар са заложени на карта и по никакъв начин там няма да позволят да отправят послание за своята слабост пред целия свят, дори и Неймар да приложи натиск ПСЖ все пак да влезе в диалог”, поясниха от испанската медия.