Единственият реален преследвач на Пари Сен Жермен във френското първенство Лил прекъсна хубавата си серия, благодарение на която донякъде успя да притесни почти сигурния шампион. "Песовете" стигнаха само до нулево равенство в домакинството на Монпелие, което беше голямото дерби на Лига 1 в ранния неделен следобед. 

Двата тима предложиха много емоции на феновете, създадоха и много положения пред двете врати, но единственото, което липсваше, беше "солта на футбола" - головете. И това беше едно от най-незаслужените нулеви равенства в Лига 1. 

Още от самото начало домакините се втурнаха напред, за да удължат серията си от пет поредни победи. И още в 3-та минута Джонатан Бамба намери по страхотен начин Никола Пепе в наказателното поле, но неговият удар мина на сантиметри от гредата. 

След това Гаетан Лаборд и Амброаз Ойонго изпуснаха възможностите за Монпелие, преди отново домакините да наложат надмощието си в края на полувремето. В 36-та минута Никола Пепе прати топката на сантиметри от гредата след пряк свободен удар. 

В 40-та минута Жозе Фонте можеше да открие за "песовете", но от страхотна позиция прати топката в тялото на вратаря Бенжамен Льокомт и в крайна сметка попадения преди почивката не паднаха, въпреки множеството страхотни ситуации. 

След подновяването на играта обстрелът на двете врати продължи. В 47-та минута Джонатан Иконе стреля на сантиметри от гредата, а малко след това последва двоен шанс пред Монпелие. Тогава първо Пол Ласн не успя да вкара сам срещу вратаря на Лил, а при добавката Петър Шкулетич не успя да намери вратата. 

И това не беше всичко в този страхотен мач. Най-чистото положение за "песовете" беше в средата на втората част. В 65-та минута Никола Пепе след страхотен пробив стреля опасно, но напречната греда осуети намерението му да открие резултата. 

До края на мача отново Пепе и Иконе не бяха точни за Лил, докато Пол Ласн не можа да донесе победното попадение за Монпелие и в крайна сметка двата тима не си вкараха голове в този интересен мач с много положения, но лишен от голово зрелище. 

След този резултат Лил събра 50 точки на втората позиция и е на девет зад лидера Пари Сен Жермен, който обаче трябва да изиграе още три двубоя... Монпелие остава на шестата позиция със своите 38 точки и се бори за място в Европа. 

Резултати от ранните мачове в Лига 1 в неделя: 

Лил - Монпелие 0:0

Бордо - Тулуза 2:1

Каен - Страсбург 0:0