Рен спечели с 3:0 домакинството си на Сент Етиен, но резултатът заблуждава, тъй като две от попаденията паднаха в края на двубоя, който беше част от 24-ия кръг на Лига 1. "Зелените" завършиха с човек по-малко двубоя, след като Амума беше изгонен за втори жълт картон в 90-ата минута на срещата.

Вратарят на гостите Стефан Руфие се справи с отлично изпратен към него удар в 20-ата минута и запази нулевото равенство. Само минута по-късно обаче Нианг откри резултата. 

През втората част отново гредата спаси Сент Етиен от нов гол. Удар на Бен Арфа в 74-ата минута се отклони от левия стълб на вратата на Руфие.

В 87-ата минута все пак Бен Арфа се разписа от дузпа, която беше отсъдена с помощта на ВАР. В края на двубоя Уну се разписа, за да оформи крайния резултат. До края на двубоя имаше време и за червения картон на Амума.

След този успех Рен е на 7-ото място с актив от 36 точки, а Сент Етиен е на позиция напред с точка повече.

В друг двубой от този кръг Лил победи Гингам като гост с 2:0 с голове на Леао и Реми от дузпа. След този успех Лил продължава да е на второто място с 49 точки, а Гингам е на последното (20-о) с 14.