Отборът на Ница намери място в решителната фаза на турнира за Купата на Лигата. "Орлетата" се класираха за 1/8-финалите, откъдето се включват и френските евроучастници, след успех над втородивизионния Оксер. 

Победата за тима от Лазурния бряг не дойде особено изразително. Елитният тим надделя с 3:2, но на практика класирането му за следващата фаза не беше застрашено в нито един момент от битката. 

На практика всичко приключи още преди почивката, защото тя дойде при два чисти гола аванс за домакините. Те откриха в 17-та минута чрез Мизиан Маолида, който беше точен след хубава асистенция на Басем Срафри. 

В 41-та минута пък младият Адриен Тамезе изведе на прекрасна стрелкова позиция Реми Валтер и резултатът набъбна на 2:0, което до голяма степен прекърши устрема на Оксер. Но трябва да се отбележи, че гостите все пак не се предадоха напълно. 

В 57-та минута Реми Дугимон намали на 1:2 и донякъде върна интригата, но на практика Ница не позволи опасности пред вратата си. Всичко приключи окончателно в 80-та минута, когато Реми Валтер от дузпа направи 3:1. 

Все пак две минути след това Ромен Филипото оформи крайното 2:3 и мъничка надеждица мъждукаше за Оксер, но тя беше посечена малко по-късно, когато тийнейджърът Жан Марселен си изкара глупав директен червен картон и всичко окончателно приключи.