Наказаният за 18 мача национал на Франция – Никола Анелка, отново не остана длъжен на хората, които го порицаха за действията му по време на Мондиал 2010.

Нападателят заяви, че е „умирял от смях”, след като е научил за решението на Дисциплинарната комисия на Френската футболна федерация.

„За мен всичко това е без значение, тъй като аз приключих с националния отбор на 19 юни, когато бях изгонен от тренировъчната ни база на Световното първенство. Федерацията просто прави демонстрация пред хората”, каза Анелка.

„Просто умирам от смях след тяхното решение. Тези хора са истински клоуни”, добави в интервю за France-Soir Никола Анелка.

Играчът даде да се разбере, че така или иначе има мачове всяка седмица с екипа на Челси, така че едва ли това наказание ще му се отрази.

Тежката санкция за Анелка бе наложена заради поведението и оскърбленията на футболиста към бившия наставник на Франция Реймон Доменек в ЮАР. Комисията наложи и забрана за пет мача на капитана на "петлите" Патрис Евра, заради това, че е повел бойкот на тренировъчно занимание в подкрепа на изгонения Анелка. Наказание за три мача получи и Франк Рибери, а полузащитникът на Лион Жереми Тулалан е наказан за един мач. Петият играч, повикан пред комисията Ерик Абидал беше намерен за невинен и оправдан.