Нападателят на Челси и на френския национален отбор Никола Анелка подаде жалба в съда за клевета и опозоряване срещу големия спортен всекидневник „Екип”, съобщи френски сайт.

Според Анелка вестник „Екип” „не е предал точно думите му”, които е казал на селекционера на петлите Раймон Доменек на почивката на мача от Мондиал 2010 между Франция и Мексико.

На 19 юни голямото френско спортно издание публикува на първата си страница думите на Анелка към селекционера Доменек. На почивката на мача Франция - Мексико селекционерът Раймон Доменек е дал тактически указания за позицията на игра на нападателя Никола Анелка.

Нападателят Анелка е казал на селекционера Доменек: „Va te faire enculer, sale fils de pute” („Ходи да се ши**ш в г*за, мръсен кучи сине”.)

Анелка и до този момент не отрича, че е обидил Доменек на почивката на мача с Мексико, но твърди, че големият спортен вестник е „изопачил” думите му.

Други футболисти от френския национален отбор, в това число и Тиери Анри, твърдят, че не са чули думите, появили се на първа страница на „Екип” на 19 юли.

След скандалното заглавие на „Екип” нападателят Анелка бе изгонен от френския национален отбор по време на Мондиал 2010.

Фабрис Жуо - главен редактор на Екип, заяви „Аз вярвам на моите журналисти и ги подкрепям. Но ще запазя в тайна това, което ще кажа в съда”.