Нова глава от сапунената опера "Пари Сен Жермен срещу Адриен Рабио". След като френският халф отказа цели шест оферти на ръководството да удължи изтичащия си в края на сезона договор, сега парижани се чудят как да му отмъстят по всякакви начини. 

Първоначално го извадиха от първия отбор, после му забраниха достъпа до тренировъчната база на отбора до края на март, защото беше хванат да празнува в нощен клуб след отпадането от Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. А сега последва и нова санкция. 

Тя е заради факта, че Рабио е харесал публикацията на Патрис Евра за радостта му след успеха над парижани. Бившият играч на Манчестър Юнайтед е персона нон-грата на "Парк де Пренс", а според ръководството с това си деяние все още действащият футболист на ПСЖ е уронил престижа на клуба. 

Затова още шест дни няма да може да посещава клубната база, а съответно за това време няма да получава и заплата. Рабио е получил и официално писмо от ръководството, в което се обясняват мотивите за санкцията му. 

"Вие сте все още служител на този клуб и като такъв, трябва да спазвате задълженията си за лоялност към него. Абсолютно не толерираме поведението ви да нарушавате добрата атмосфера в отбора с действията си, уронващи престижа на клуба, чиято емблема все още защитавате", пише в писмото, което е попаднало в редакцията на RMC. 

На практика от ноември насам, когато Рабио отхвърли последната оферта за нов договор, клубът си намира извинения да го наказва дисциплинарно и да не му плаща заплатата за тези месеци. Но на футболиста едва ли му пука особено, защото се е разбрал с новия си клуб, но все още не иска да назовава името му.